Legyen a Nemzeti Fotótár közösségi szerkesztője!

Új funkcióval bővült szolgáltatásaink sora, amelynek biztosan sokan fognak örülni. Mostantól bárki lehet Fotótárunk közösségi szerkesztője, tartsanak velünk a több mint 275 ezer kép birodalmába!

Házon belül

2020.04.01 | olvasási idő: kb. 3 perc


Mit tegyünk, ha otthon kell maradnunk, de szeretnénk értelmesen eltölteni az időt? Például régi képeket nézegetni. A Fotótárban jelenleg már több mint 324 ezer digitalizált fénykép található és számuk folyamatosan növekszik. A digitalizáció és feldolgozás során minden kép mellé fontos és érdekes leírások kerülnek. Előfordulhat azonban, hogy valaki többet vagy mást tud az adott képről. Arra kérjük hát Önöket, hogy küldjék el nekünk ezeket az információkat. Mutatjuk, hogyan.

Az MTVA Archívumának főoldalán a Fotótár keresőfelülete.
Ahhoz, hogy a szerkesztő funkció használható legyen, az archivum.mtva.hu/photobank oldalon regisztráció szükséges. Ez a jobb felső sarokban található Belépés gomb megnyomása után kétféle módon lehetséges: Facebook-adatokkal vagy névvel és e-mail-fiókkal. Az első választás egyértelmű.

Aki névvel szeretne regisztrálni, néhány egyszerű lépés elvégzésével megteheti: meg kell adnia a kötelező adatokat: név, e-mailcím, jelszó, majd a pipa elhelyezésével megerősíteni, hogy nem robot töltötte ki az űrlapot.

Regisztrációt követően láthatóvá válik a képek melletti szerkesztőfelület. A fotók mellett jobbra találhatók a képről a leírások és egyéb lényeges információk (pl. készítő, tulajdonos, azonosító). Ezek alatt (jobbra lent) látható a szerkesztőfelület, melyen 500 karakternyi plusz információ adható meg a kiválasztott képpel kapcsolatban. A küldés gomb megnyomásával a megjegyzés útjára indul a Fotótár szerkesztői felé, akik ellenőrzés után kiegészíthetik a kép leírását. A beküldött szövegekkel kapcsolatban az MTVA archívuma nem ad visszajelzést.
Böngésszék tehát kedvükre a régi képeket, és ha eszükbe jut valami - egy emlék vagy pontosabb adat - egy fotóval kapcsolatban, küldjék el nekünk. Szerkesszük együtt a Nemzeti Fotótárat!
További cikkek:

A színházi macska búcsúzik

Elment Haumann Péter, az egyik legnagyobb hazai közönségkedvenc, aki összetéveszthetetlen alakításaival és szinkronjaival örökre beírta magát a magyar színház- és filmtörténelembe.

Boribon, Kippkopp és a Kockásfülű nyúl "anyukáját" köszöntjük

Marék Veronika grafikus-író történetei máig több generáció életére kihatnak, figuráinak letisztult, karakteres kedvessége egészen Japánig ismertté tette műveit.

Hallja? Nem hallja?!

Zajongani fogunk. És hogy érdekesebb legyen, olvasóinkat is játékra hívjuk.

A szerencse fia

Születésnapján köszöntjük Tordy Gézát, aki vibráló egyéniségével hódított színpadon, filmen és rendezőként is.