Összes műsor

Múltidéző

Elérhető részek:

6
CC

1. rész

A legendás Rigoletto quartett

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Verdi Rigolettójának híres négyesét Ilosfalvy Róbert, Komlóssy Erzsébet, László Margit és Radnai György énekli.

1. rész

A legendás Coppélius

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. A Coppélia című balettből Harangozó Gyula koreográfiáját táncolja Orosz Adél és Róna Viktor és maga Harangozó Gyula, a legendás Coppélius mester.

CC

2. rész

Alfonzó súg

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Hogy milyen a Rigoletto című opera quartettje másképp? Egy túlbuzgó súgó szemszögéből? Alfonzó megmutatja.

2. rész

Seherezádé

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Harangozó Gyula gyönyörű koreográfiáját Orosz Adél és Róna Viktor táncolja.

CC

3. rész

Szecsődi Irén énekel

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Nagyszerű szopránunkat, Szecsődi Irént híres szerepében, Pillangókisasszonyként idézzük.

3. rész

Gyorshajtás operettnyelven

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Petress Zsuzsa és testvére, Petress István újságíró operettnyelven énekli el egy gyorshajtás történetét.

6
CC

4. rész

Reviczky Gyula - Kocsák Tibor: Klári néni

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. A Kocsák Tibor által megzenésített pajkos sanzont, Reviczky Gyula szövegével Tolnay Klári énekli.

4. rész

Psota Irén bármit elénekel...

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Psota Irén férje, Ungvári Tamás biztatására még a telefonkönyvet és az eszpresszók neveit is elénekli, ráadásul több különféle stílusban.

CC

6. rész

Kodály és az éneklő ifjúság

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Kodály Zoltán a Vendel Utcai Tanítóképző kórusával való találkozás alkalmával a zenei nevelés fontosságáról beszél, és osztja meg gondolatait a televíziónézőkkel is.

CC

6. rész

Családi táncverseny

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. A Ráday Imre - Pápai Erzsi színészházaspár a táncok bajnoki rangadóját rendezik meg, méghozzá saját nappalijukban.

CC

7. rész

Altató

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Tolnay Klári József Attila Altatóját énekli Kerekes József megzenésítésében és zongorakísérete mellett.

6
CC

8. rész

Egy házaspár finoman válik

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Tolnay Klári és Gábor Miklós jelenete arról, hogy milyen az, ha egy házaspár "finoman" válik... legalábbis gondolatban.

CC

9. rész

Egy színésznő élete...

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Míg Tolnay Klári azt énekli, hogy „a színésznő élete ezer szerep”, megelevenednek nagy alakításai, a mindennapok komikus forgatagában.

6

10. rész

A bahcsiszeráji szökőkút

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Legendás táncosok egy magával ragadó balettben: A bahcsiszeráji szökőkút drámai részletét Lakatos Gabriella, Orosz Adél és Fülöp Viktor táncolja.

10. rész

Örök változás az élet

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Tolnay Klári dala televíziós estjéből arról, hogy az élet örök változás.

11. rész

Dajka Margit operett-bravúrja

CC

11. rész

Gyurkovics Mária és a könnyű műfaj

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Gyurkovics Mária operaénekes tánczene száma az opera és tánczene vetélkedőből: "Énmellettem elaludni nem lehet..."

6

14. rész

Bartók: A csodálatos mandarin

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Bartók Béla A csodálatos mandarinjának legendás Harangozó Gyula-féle koreográfiáját Lakatos Gabriella és Fülöp Viktor táncolja.

CC

14. rész

Táncoslábú nővérek

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Lakatos Gabriella, az Operaház prímabalerinája és testvére, az operettszínházi revütáncos Lakatos Andrea közös interjúja ... táncban elbeszélve.

CC

14. rész

Táncoslábú nővérek

Múltidéző pár percben. Feledhetetlen vagy méltatlanul feledésbe merült pillanatokat idézünk fel a Magyar Televízió gazdag archívumából, a műfajok és az előadók széles skáláján. Lakatos Gabriella, az Operaház prímabalerinája és testvére, az operettszínházi revütáncos Lakatos Andrea közös interjúja ... táncban elbeszélve.