Atlétikai világbajnokság régen és most

A budapesti atlétikai világbajnokság kapcsán praktikus információkkal és játékkal is kedveskedünk olvasóinknak, tartsanak velünk!

Kvíz

2023.08.19 | olvasási idő: kb. 4 perc


2023. augusztus 19-27. között Budapest látja vendégül az atlétika legjobbjait világbajnokság keretében. A Duna partján található Nemzeti Atlétikai Központ több tömegközlekedési eszközzel is megközelíthető. A sportszerető közönség érkezhet hajóval, villamossal, hévvel, autóbusszal vagy akár kerékpárral is.

A maratoni és gyaloglóversenyzők Budapest legszebb városrészein keresztül haladnak a Hősök teréről rajtolva. A világ legjobb atlétái az Andrássy és Bajcsy-Zsilinszky úton versenyezve érik el a Széchenyi Lánchídat, majd egy különlegesség vár a távot teljesítőkre. A Budai Váralagúton átkelve vezet tovább az útvonaluk, ahol a Budai Várat megkerülve ismét a Lánchídon térnek vissza a pesti oldalra, a József Attila utcán és az Andrássy úton át érnek a célba, a Hősök terére. 

A hazai világbajnokság apropóján invitáljuk olvasóinkat, tegyék próbára magukat ha nem is a sportágban, de az abban való jártasságban mindenképp. Kezdjük is!

Borítókép: Nemzeti Atlétikai Központ (MTI Fotó)

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 327 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Szmoking és redingote, avagy mégis a ruha teszi…

Magyar hagyományai ugyan nincsenek, de a vicces nevű nemzetközi Öltözz Ki Nap (International Suit Up Day) az látszik bizonyítani, hogy – az év egy napján, október 13-án – mégiscsak a ruha teszi az embert. Az elegáns ruhának, öltönyöknek és kosztümöknek azonban minden korban megvolt a maga szerepe.

Kiskarácsony, nagykarácsony

Bár a karácsony az egyik legfontosabb keresztény ünnep, a szeretet ünnepeként világszerte rengeteg más vallási felekezetű ember is azonosul üzenetével.

A magyar film napja

Klasszikusok forgatásán készült fotókkal és néhány érdekes plakáttal ünnepeljük a magyar filmgyártást. Nézzék meg képválogatásunkat, és tudják meg, miért április 30. a magyar film napja!

Az ember, aki táviratban gúnyolta ki Sztálint

Ezen a napon született Királyhegyi Pál író, akit a humor átsegített a nehéz pillanatokon.