Ön mennyit tud Gesztesi Károlyról?

Gesztesi Károly viccesen „száztíz kiló színhúsként” jellemezte magát. Számos érdekesség kiderül a kiváló humorú és utánozhatatlan orgánumú színészről, ha velünk tartanak és kitöltik szórakoztató kvízünket születésének 60. évfordulója alkalmából.

Kvíz

2023.04.16 | olvasási idő: kb. 4 perc


A sokrétű tehetség, aki humoráról és fáradhatatlanságáról volt híres, arra a kérdésre, hogy a filmezést vagy a színházat szereti-e jobban, így felelt egyszer: „Szerencsére nem kell a kettő között választani, az egyik nem szorítja ki a másikat. A filmet jobban szeretem, mert a színházzal ellentétben az megmarad.” Még jó néhány érdekességet tudhatnak meg Gesztesi Károlyról, ha a lenti kvízre kattintanak. A színész alakításaival az MTVA Archívum weboldalán a Televízióműsorok menüpont alatt a Kis Romulusz, illetve az Egy csésze fekete című sorozatokban találkozhatnak. 

Borítókép: Gesztesi Károly színész MTI Fotó, Készítette: Zih Zsolt Tulajdonos: MTI Rt. Fotóarchívum: MTI-FOTO- 355384

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 324 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

"Nyelvében él a nemzet"

Éppen 176 éve szentesítették a magyar nyelvet hivatalossá tévő törvényt. Ennek emlékére a magyar országgyűlés 2011-ben nyilvánította ezt a napot a magyar nyelv napjává, ezzel is hangsúlyozva, hogy a magyar nemzet összetartozását anyanyelvünk fejezi ki leginkább. Nemzetünk tehát azóta is nyelvében él.

Darvas Iván 95!

Csehszlovákiában született orosz anyától, és a magyar szíveket hódította meg. 1943-ban kezdte a színi akadémiát, melynek első évfolyamát háromszor is kijárta. Másodéves sosem lett, kezdetben lustasága, majd életének fordulatai miatt. Sokat kapott Várkonyi Zoltántól: az első lehetőségeket - ő hívta a Művész Színházhoz - és új keresztnevét (hogy Darvas Szilárdtól megkülönböztethető legyen). Így indult útjára 1946-ban a 2007-ben elhunyt színészlegenda, Darvas Iván.

Locsolkodás, hímes tojás - húsvéti népszokások képekben

Közeledik a húsvét hétfő. Régi képek segítségével idézzük föl a húsvéti hagyomány legfontosabb, napjainkra kihalófélben lévő elemeit.

Csillagfénynél is tündököl a napfény városa

90 éves a Szegedi Szabadtéri Játékok