Életképek a folyók mentén, vízi parádé a Dunán

A Nemzeti Fotótár tematikus kiállítása a Budapest 2019 Water Summit eseménysorozat kísérőprogramja.

| olvasási idő: kb. 3 perc


 


 

Mohács, 2019. július 6. Sokác népviseletbe öltözött résztvevők a dunai mosás hagyományát elevenítik fel.
MTI Fotó: Sóki Tamás


 

Budapest, 1959. augusztus 19.
A Dunán felvonuló csónakokat figyeli a tömeg a zsúfolásig megtelt partról az augusztus 20-i vízi parádé próbáján. A háttérben a Lánchíd pesti hídfője és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székháza.
MTI Fotó: Pálfai Gábor


 

Dunai vizikarnevál Budapest, 2003. június 21.
Az Országház előtti Duna-szakaszon 2003-ban a III. Dunai Vizikarnevál keretében látványos sportversenyekkel, felvonulásokkal, bemutatókkal szórakoztatják az érdeklődőket.
MTI Fotó: Földi Imre

 

Borítókép:Mosás a folyóban Szeged, 1954. augusztus 1.
Asszonyok ruhákat mosnak a Tiszában. Háttérben a szegedi Belvárosi híd. MTI Fotó: Kálmán Kata

 


További cikkek:

A Miskolci Szimfonikus Zenekar online műsorai

Az MTVA és a Miskolci Szimfonikus Zenekar szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a Miskolci Szimfonikus Zenekar felvételei.

Robot Robi

Robby the Robot 1956-ban tűnt fel a Tiltott bolygó című amerikai filmben, magyar alakmása, Robot Robi először Szegeden jelent meg 1962-ben, de egy év múlva már a fővárosiak is megismerkedhettek vele.

Rádióarchívumot nyitottunk!

Jó hírt hoztunk, melyre régóta és sokan vártak: több száz hangoskönyv válik szabadon hozzáférhetővé az (MTVA Archívumában)[https://archivum.mtva.hu/radio] az (m3.hu)[https://archivum.mtva.hu/m3/open] tartalmas szórakozást nyújtó műsorai mellett.

Anyci, Apci és a többiek, azaz a Família Kft.

1991. októberében új fejezet nyílt a magyar televíziózásban. Ekkor kerül műsorra a Família Kft. első néhány epizódja azzal a céllal, hogy fölmérjék a sorozat iránti érdeklődést (angolul pilot). S hogy miért volt erre szükség, miben rejlett a kockázat, amikor a magyar gyártás ezt megelőzően is ontotta magából a minőségi sorozatokat, melyek iránt folyamatosan nagy volt az érdeklődés?