Sport

A Nemzeti Fotótár tematikus kiállítása a Budapest 2019 Water Summit eseménysorozat kísérőprogramja.

0000.00.00 | olvasási idő: kb. 4 perc


Vízilabda


 

Kapusiskola a sportuszodában
Budapest, 1961. december 6. A labdafogást gyakorolják a kapusiskola sportolói a Sportcsarnokban. A hetenként egy alkalommal tartott közös edzésen az egyesületek tehetségesnek bizonyuló kapusai vesznek részt Jeney László irányításával. Jeney László (1923-2006) kétszeres olimpiai vízilabdázó, vízilabda kapus.
MTI Fotó: Mikó László


 

Női vízilabda világliga szuperdöntő Budapest, 2019. június 4. A magyar válogatott játékosai a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének első fordulójában játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkőzésen a Duna Arénában. MTI/Illyés Tibor


 

Budapest, 1956. június 13.
Gyarmati Dezső vizilabdázó és kislánya, Gyarmati Andrea, Nyéki Imre úszó és kislánya, Nyéki Judit, Tumpek György úszó és kisfia, ifjabb Tumpek György, valamint Csordás György úszó és kislánya, Csordás Gabi úszni mennek a budapesti Nemzeti Sportuszodában.
MTI Fotó: Bojár Sándor


 

Vizes világbajnokság - Férfi vízilabda - Magyarország-Olaszország
Budapest, 2019. július 2. A magyar játékosok a BENU Kupa 3. fordulójában játszott Magyarország - Görögország vízilabda-mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. 
MTI Fotó:Koszticsák Szilárd

 

Szinkronúszás


 

Vizes világbajnokság - Szinkronúszás
Kvangdzsu, 2019. július 19. A kínai csapat gyakorlata a szinkronúszás szabad kombinációs versenyének döntőjében a 18. vizes világbajnokságon Dél-Koreában. A kínai csapat a második helyen végzett a versenyben. MTI Fotó: Kovács Tamás

 


 

Vizes világbajnokság - Szinkronúszás
Kvangdzsu, 2019. július 19. A magyar csapat gyakorlata a szinkronúszás szabad kombinációs versenyének döntőjében, a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban. A versenyt a 12-ik helyen 77,9333 ponttal zárta az együttes.
MTI Fotó: Kovács Tamás


 

Vizes világbajnokság 2017 - Úszás
Budapest, 2017. július 25. A holland Robin Neumann a női 200 méteres gyorsúszás elődöntője előtt a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában.
MTI Fotó: Illyés Tibor


 

Vizes világbajnokság 2017 - Úszás
Budapest, 2017. július 27. Bernek Péter a férfi 200 méteres hátúszás előfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában. A versenyen országos csúccsal, 1:55:79-cel holtversenyben a 3. lett.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 


 

Vizes világbajnokság 2017 - Óriás-toronyugrás Budapest, 2017. július 29. A későbbi második helyezett Adriana Jiménez a 17. vizes világbajnokság női óriástoronyugrás döntőjében a Batthyány térnél. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


 

Kajak-kenu világbajnokság Szegeden
Szeged, 2019. augusztus 22. Gazsó Dóra Alida, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra (e-h) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.
MTI Fotó: Kovács Tamás

További cikkek:

MÜSZI, ÁPISZ, ÁFÉSZ, IBUSZ és a többiek

Csak néhány azok közül a mozaikszók közül, amelyeket pár évtizede mindenki használt, de pontos jelentésükkel nem mindenki volt vagy van tisztában. A teljesség igénye nélkül ezekből hoztunk rövid válogatást, a kattintható fotók a hozzájuk tartozó információkkal pedig segítenek még pontosabban felidézni a korszak hangulatát.

Hobbyjuk a csillagos ég

A XX. század hatvanas évei az űrkutatás egyik aranykorát jelentették. De vajon mit jelentett ez az akkori Magyarországon a hétköznapokban, a vasfüggöny mögött, a hiánygazdaság kellős közepén? Ezt a világot mutatja be a fél évszázaddal ezelőtt készült Hobbym: a csillagos ég című dokumentumfilm.