Víztornyok, balatoni vitorlások

A Nemzeti Fotótár tematikus kiállítása a Budapest 2019 Water Summit eseménysorozat kísérőprogramja.

| olvasási idő: kb. 3 perc 

A víz világnapja - Víztornyok Magyarországon
Kistarcsa, 2017. március 21. Aquatórusz típusú víztorony Kistarcsán. A víztorony magassága 33,5 méter, kapacitása 500 köbméter. Nevét speciális formájáról kapta (körgyűrűfelület, azaz tórusz.)
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


 

A víz világnapja - Víztornyok
Magyarországon Budapest, 2017. március 21.
Felújított Intze típusú víztorony Budapesten, a III. kerületi Gázgyár utcában. A műemlékké nyilvánított víztorony épületének magassága 56 méter, tervezője Reichl Károly és Weiss Albert.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


 

Balatonátúszás   Révfülöp, 2004. augusztus 1.
A két part között a vitorlás hajók tucatjai biztosítják az indulók biztonságát a Balatonátúszáson, ahol a Révfülöp és Boglár közötti 5,2 kilométeres távot kell a sportolóknak teljesíteniük.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor

49. Kékszalag   Balatonfüred, 2017. július 6.
A 49. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt után Balatonfüred közelében.
MTI Fotó: Szántó Áron

 


További cikkek:

MÁV Szimfonikus Zenekar online elérhető műsorai

Az MTVA és a MÁV Szimfonikus Zenekar szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a zenekar felvételei.

Rádióélet – műsorújság, képeslap, magazin a javából

A Magyar Rádió 1925 áprilisában kezdte meg kísérleti sugárzását, az év decemberében létrehozták a Magyar Telefonhírmondó és Rádió Rt.-t, a Rádióélet első száma pedig 1929 szeptemberében hagyta el a nyomdát. A műsorújság minden évfolyamát digitalizálva, és még sok más érdekességet is találhatnak a frissen megnyitott (Rádióarchívum)[https://archivum.mtva.hu/radio] oldalon.

Mutasson egy képet, megmondjuk, ki van rajta!

Vagy nem. Mindenesetre megpróbáljuk, és gyorsan el is magyarázzuk, hogyan működik. Arcfelismerés. Sokakat a kifejezés is megrémít. Miért lehet erre szükség az MTVA-nál?-merülhet föl a kérdés. Ezt igyekszünk érthetően megválaszolni.

Minden este Zenthe!

100 esztendeje született a színművész, akit a szakma és a közönség egyformán elismert és szeretett, saját bevallása szerint tenyerén hordozta a Jóisten. Zenthe Ferenc emléke előtt tisztelgünk, s hogyan is tehetnénk ezt méltóbban, mint (legnépszerűbb tévés, illetve színházi szerepeinek)[https://archivum.mtva.hu/m3/open?collection=M3-WmVudGhlMTAw&fbclid=IwAR30uvaouSlDQMy-UhkS6X0h9hYZL1Sr2SDlw41HayqT1x_woT4Na8EbhKQ] felidézésével?