Magyarország madártávlatból

A Nemzeti Fotótár tematikus kiállítása a Budapest 2019 Water Summit eseménysorozat kísérőprogramja.

| olvasási idő: kb. 3 perc


 


 

Tiszai árhullám - Jégzajlás
Tiszacsege, 2017. február 13. Egy drónnal készült felvételen a jégtáblák közé szorult komp a Tiszán.
MTI Fotó: Ruzsa István

Délegyházi bányatavak, 2019. március 22. Bányató Délegyháza közelében.
MTI/ Fotó: Mohai Balázs

Horgászkunyhó a jeges folyóban
Tiszafüred, 2017. február 14. Egy horgászkunyhó a jeges árban a tiszai jégzajlás idején Tiszafürednél.
MTI Fotó: Ruzsa István

Orfűi tó a magasból, Orfű 2019. március 22.
Félsziget az Orfűi-tavon. Az Orfűi mesterséges tórendszer Pécs közelében helyezkedik el, a Mecsektől 10 kilométer távolságra.
MTI Fotó: Sóki Tamás

A víz világnapja Szigetszentmiklós, 2019. március 22.
A Szigetszentmiklós közelében található Kavicsos-tavon 5 kis sziget helyezkedik el, idilli pihenőparadicsommá változtatva a környéket.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Délutáni türkiz színek
Gyékényes, 2019. március 19.
A Kotrónak is nevezett Gyékényesi bányató kristálytiszta vize sok látogatót vonz annak ellenére, hogy veszélyes itt fürdőzni, és bizonyos részeken ma is folyik a kavicsbányászat.
MTI Fotó:Varga György

25 éve terelték el a Dunát
Visegrád, 2017. október 26. A drónnal készült felvételen a Dunakanyar látképe Visegrád felől. 25 éve, 1992. október 25-én terelték a Dunát Csehszlovák (mai Szlovákia) területre 40 kilométer hosszan a bősi erőmű sikeres próbaüzemét követően.
MTI Fotó: Ruzsa István

 

Borítókép: Havazás Baranyában
Komló, 2018. december 15. Autó halad a behavazott erdőben a befagyott sikondai horgásztó mellett Komló-Sikondán. MTI Fotó: Sóki Tamás


További cikkek:

Tíz dolog, amit nem tudott kedvenc magyar meséiről

A magyar animációk, bábfilmek és mesefilmek közmondásosan jók. Első Oscar-díjunkat például Rofusz Ferenc A légy című rajzfilmje hódította el animációs rövidfilm kategóriában, de nem kell ilyen magasra tennünk a lécet ahhoz, hogy jól szórakozzunk. Néhány érdekességgel készültünk, amiket valószínűleg csak kevesen tudnak a legnagyobb magyar kedvencekről vagy alkotóikról.

Az ember, aki nemcsak beszélni, hanem viselkedni is tanította az országot

Magyarországon négy, Angliában egy általános iskola viseli a nevét, amely összeforrt a beszédpedagógia és beszédtechnika fogalmával. Elképesztő népszerűségét mindig kifogástalan emberi és szakmai példamutatásának, alázatának köszönhette. Július 29-én ünnepelné 85. születésnapját Montágh Imre.

Gitta, Tisza és Puli, avagy hazánk, a törpeautók országa

Ha hazai autógyártásról beszélünk, elsőként az Audi, Suzuki és a Mercedes jut eszünkbe. De mi volt a múltban? Mutatunk a hazai autógyártás XX. századi történetéből néhány érdekes kísérletet. Hogy végtelenül cukik, vagy nagyon cikik-e, azt mindenki döntse el maga...

Telepódium: kacagjunk együtt!

A Telepódium című műsor évtizedek óta nevetteti a nézőket. Születésének nyomába eredünk, s ehhez kicsit messzebbről kell indulnunk a szórakoztató műfaj felfedezésére. Erre az útra invitáljuk olvasóinkat.