Kockásfülű nyúl, Vackor és a többiek: gyereknapra szeretettel!

Közeledik a gyereknap, e csalóka május utolsó vasárnapja. A megújult M3 egész héten számos műsorral kedveskedik a legkisebbeknek, és talán nem csak nekik.

2019.05.20


Újra műsorra kerül a Kockásfülű nyúl, melyen egész generációk nőttek föl. Marék Veronika történetének címszereplője az 1970-es évek szuperhősfigurája. Szuperereje a propellerré formázható, repülést biztosító fül, na meg a jóindulat: Kockásfülű mindig segít, ahol tud, elsimítja a konfliktusokat. Társai ebben Menyus, Kistöfi és Kriszta, az ellenség pedig Mozdony. Történetüket 90 országban élvezhették a gyerekek, tehát valóban világhírű hősökkel büszkélkedhetünk. A jó és a rossz küzdelme, a gyermeki lélek pedig olyan állandók, melyek 40 év elteltével is aktuálissá - és a nézők kedvencévé - teszik a sorozatot. Itt az idő tehát, hogy az első széria idején - 1974-ben - gyermekkorban járó anyukák és apukák gyermekeiket is megismertessék Marék Veronika hősével, aki szobrot is kapott már.


Mihajlo Kolodko ukrán szobrászművész Kockásfülű nyúl miniszobra a Budavári sikló végállomása melletti várfalon

Nemrégiben ünnepelte születésnapját Bácskai Lauró István. Nem mond semmit a név? És a Vadliba őrs? Ha még ez sem, a Keménykalap és krumpliorr biztosan fog! Bácskai Lauró rendezte ugyanis a Csukás István regényéből 1974-ben készült sorozatot, amely a Vadliba őrs nyomozásának kalandjait mutatja be, és a mai napig gyerekek és nosztalgiázó szüleik tömegét szögezi a tévéképernyők elé. Csukás gyermeki lelket rabul ejtő történetei önmagukban is garanciát nyújtanak a sikerre, ezt azonban lehet fokozni: Alfonzó alakításával, Lópici Gáspár (Szilágyi István) alakjával, és persze a kedvesen csintalan gyerekszínészekkel, Berkes Gáborral ás Kovács Krisztiánnal.


Kovács Krisztián, a gyermekfilmek sztárja 2 évvel a Keménykalap és krumpliorr előtt "civilben"

Az Aprók tánca és a Kölyökidő ismétlése mellett további kedvenceket is tartogatunk a legkisebbeknek a következő hetekben: műsorra kerül a Vackor és az óvoda. A színészóriás, Márkus László meséli el a játszani tanuló, közösségbe kerülő, azzal ismerkedő medvegyerek kalandjait. Kormos István piszén pisze kölyökmackója minden gyermek számára felmerülő, általános érvényű helyzetekbe keveredik: a mai óvodás kisgyerekekhez hasonló problémákkal találkozik, s megtanulja azokat megoldani. Vackor tehát szórakoztat, feszültséget old és segítséget nyújt egyszerre, szülők és kisgyerekek örömére. Az 1965-ben készült animációs sorozat különleges hangulata, képi világa pedig kicsit és nagyot egyaránt elvarázsol.

Generációkat szórakoztat, szülőket és gyerekeket közös kalandra hív az M3 gyereknapi műsora.

 

 

További cikkek:

Akinek a színpad volt a mindene

130 esztendeje született az operett nagyasszonya, Honthy Hanna, akiért rajongott a közönség, ám erőteljes egyéniségét nem minden pályatárs tudta elfogadni.

Zsazsa a világdíva

Kilenc házasság, számtalan partner, botrányok és legendák. A 105 éve született Gábor Zsazsa a 20. század egyik legfontosabb popkulturális ikonja.

„Nemcsak sztár – színész is.”

A 105 éve született kétszeres Jászai Mari-díjas színészlegendára, Benkő Gyulára emlékezünk.

Magyar rejtvényfejtők napja

Február 3-án ünnepeljük a magyar rejtvényfejtők napját annak emlékére, hogy ezen a napon jelent meg először 1957-ben a Füles magazin, amely vasárnaponként került az újságárusokhoz, ugyanis akkor az volt az egyetlen munkaszüneti nap.