Kukori és Kotkoda - kvíz

Kukori és Kotkoda nemcsak a baromfiudvaron csipegették a magokat, hanem a televízió képernyőjén is feltűntek. A gyerekek azonnal a szívükbe zárták a kapirgáló mesefigurákat.

Kvíz

2021.09.02 | olvasási idő: kb. 3 perc


A közeljövőben a Magyar Posta sorszámozott alkalmi bélyegblokkot bocsát ki Weisenburger István grafikusművész terveivel. Mi egy kvízt állítottunk össze ebből az alkalomból. Ön is tehet egy próbát, hogy mennyire emlékszik a sorozatra. Ezúttal is három lehetséges válasz közül kell kiválasztania a megfelelőt.

Borítókép: Kotkoda és Kukori a rajzfilmsorozat egyik jelenetében. Tulajdonos: MTVA Fotóarchívum. Azonosító: MTI-FOTO-864236

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 303 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.

További cikkek:

Hobbyjuk a csillagos ég

A XX. század hatvanas évei az űrkutatás egyik aranykorát jelentették. De vajon mit jelentett ez az akkori Magyarországon a hétköznapokban, a vasfüggöny mögött, a hiánygazdaság kellős közepén? Ezt a világot mutatja be a fél évszázaddal ezelőtt készült Hobbym: a csillagos ég című dokumentumfilm.

Ünnepi műsorhét az m3.hu -n!

Az (m3.hu)[https://archivum.mtva.hu/m3] idén márciusban is méltó emléket állít az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek és eseményeinek. Tartsanak velünk, ünnepeljünk együtt!

Kirándulás a késő barokk építészet történetébe

Búcsúzzunk vidáman 2019-től!

És persze kezdjük ugyanilyen derűsen az új esztendőt. Mutatjuk, mivel készültünk, hogy jó hangulatban teljen az év vége, és ugyanígy közeledjen az újév. Humort minden mennyiségben, és egyéb ikonikus klasszikusokat hozunk, amelyeket mindig szívesen újranézünk, így garantált a kikapcsolódás.