Mesemaraton az 1960-as-'90-es évekből!

Hogy mivel kedveskedünk a legkisebbeknek gyermeknap alkalmából? Egy időutazással, amelyen több évtized kedvenc magyar rajzfilmjeivel ismerkedhetnek meg. Közös kaland szülőknek és gyerekeknek, tartsanak velünk!

Házon belül

2020.05.30 | olvasási idő: kb. 1 perc


Mesemaraton kicsiknek és örök gyerekeknek. Mert van, amiből nem lehet kinőni... A Magyar Televízió rajzfilmjei éppen ilyenek. Évtizedek óta a közönség kedvencei, melyeken generációk nőttek föl. Nagyapák mutatják meg unokáiknak, melyik volt a legkedvesebb, rajzfilmjük, és mi segítséget nyújtunk a választáshoz: gyermeknap alkalmából mesemaratonnal várunk mindenkit, hogy újranézhesse régen látott kedvencét vagy a legfiatalabb generáció is felfedezze azt. Indulhat a legvidámabb időutazás, ahol mindenkire móka és kacagás vár, tartsanak velünk és mesehőseinkkel!

Akikkel útra kelhetnek a múltba:
A nagy ho-ho-horgász, Mazsola, Rémusz bácsi, Kukori és Kotkoda, Frakk, Mekk Elek, Mirr-Murr, Doktor Bubó, A kockásfülű nyúl, Leó és Fred, Zénó, Vackor, Trombi, Sebaj Tóbiás, A legkisebb ugrifüles, Vízipók, Pom-Pom, Kíváncsi Fáncsi, Mikrobi Kövessék az MTVA Facebook-oldalát, hogy értesüljenek a részletekről, és legyenek részesei a vasárnap 10.00-tól 22.00-ig tartó mesemaratonnak! Akik a mesék mellett szeretnének mást is nézni, tartsanak velünk az m3.hu-n.
Élő adás
Borítókép: Budapest, 1958. május 25. A rollerverseny 4 éves versenyzői a startnál állnak a Margitszigeten megrendezett nemzetközi gyermeknapon. MTI Fotó: Balassa Ferenc, azonosító: MTI-FOTO-801845
További cikkek:

A lélek nem öregszik

75. születésnapján köszöntjük Blaskó Péter színművészt!

90 éve született Pápai Erzsi

Születésének 90. évfordulóján Pápai Erzsire, a Nemzeti Színház örökös tagjára emlékezünk, aki eszményi megformálója volt történelmi névrokonának, I. Erzsébet királynőnek Schiller drámájában, és számos további alakítására is emlékezhet a nagyérdemű. Ezekből szemezgetünk a Nemzeti Fotótár képeiből készült válogatásunkban.

Repülés határok között

Jó fél évszázada ért véget a hazai menetrend szerinti belföldi légi járatok kora. Egykor gyorsan és megfizethető áron lehetett velük eljutni az ország egyik részéből a másikba.

Égető hiányt enyhített a megújult híd

75 éve adták át teljes szélességében a forgalomnak az újjáépített Margit hidat, melyet a második világháború során robbantottak fel a német megszállók.