Retro sorozatkvíz magyar kedvencekkel. Ki ismer többet?

Melyek a legnépszerűbb régi magyar sorozatok? Ki ismeri ezeket igazán jól? Aki a főcím egyetlen képkockájából megmondja, melyik műsorról van szó, az biztosan. Próbálják ki bátran magukat a sorozatkvízben!

2019.11.27 | olvasási idő: kb. 5 perc


Létezik néhány emblematikus magyar sorozat, amire tényleg mindenki emlékszik. Amit mindenki nézett, akkor is, ha esetleg letagadta a kollégák előtt, mert valamiért cikinek érezte.
Novembertől több olyan sorozat is elérhető az m3.hu - n, amelyek évtizedek óta a hazai kedvencek közé tartoznak, és decemberben érkezik Linda és az Angyalbőrben Urbán honvéddal és társaival.
A sorozatok mellé kellemes időtöltést hoztunk. Tíz népszerű magyar sorozat főcímét mutatjuk, s keressük azokat, akik profi tévéseket megszégyenítő módon egyetlen villanásból fölismerik ezeket.
Egy főcímfotó, három válaszlehetőség, egy jó válasz. Kezdhetjük?

Borítókép: Budapest, 1975. június 1. A Kántor című tv filmsorozat főszereplői és a stáb tagjai. Középen Szilágyi Tibor, jobbra Madaras József áll. MTV Fotó: Kiss Júlia
Szilágyi Tibor (1942-) Kossuth-díjas (2007) színművész, érdemes és kiváló művész. Madaras József (1937- 2007) Balázs Béla-díjas (1976), Kossuth-díjas (1996) színművész, filmrendező, érdemes művész (1978). A Kántor ötrészes fekete-fehér magyar tévéfilmsorozat, melyet 1975–76-ban forgattak. Főszereplője a híres magyar rendőrkutya, Kántor. A sorozat részei: 1. A külvárosi őrszoba 2. A postarablás 3. Az erdész halála 4. Havas történet 5. Az ellopott vonat

További cikkek:

Akit a pálya a tenyerén hordozott

Tizennégy évesen kapta első filmszerepét, onnantól nem volt megállás. Születésnapján köszöntjük a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznőt, Moór Mariannát.

Párizs jelképe – a szélhámosság csúcsa

Párizsban 135 éve, 1887. január 26-án kezdték el és 1889. március 31-ére fejezték be az Eiffel-torony építését.

A városba csempészett vidék – Ünnepel a Nagycsarnok

125 éve nyitotta meg kapuit a Központi Vásárcsarnok. Mára életérzéssé vált vásárcsarnokba járni, ám létrejöttük korántsem volt feszültségektől mentes…

Első a szép beszédben

40 éve távozott Ráday Imre színész, rendező és tanár, aki az első hangosfilmek „snájdig úrifiújának” skatulyájából végül a színpadon szabadult.