10 érdekesség Somló Tamásról - kvíz

Ma lenne 75 éves a budapesti születésű énekes-zenész, ennek apropóján játékra invitáljuk Önöket. Ki mennyit tud Somló Tamásról?

Kvíz

2022.11.17 | olvasási idő: kb. 4 perc


A legendás zenész számos magyar művésszel dolgozott együtt az évek során, mégis a Locomotiv GT együttessel való munkássága a legkedveltebb és legismertebb. Az talán közismert, hogy kora gyermekkorától a zene érdekelte, de azt kevesebben tudják, hogy az Állami Artistaképző növendéke volt. További érdekességeket tudhat meg Somló Tamásról, aki a lenti kvízre kattint. A mai napon az MTVA Archívum m3.hu online csatornáján a retrock című sorozat Somló Tamásnak és az LGT együttesnek szentelt epizódjával emlékezik a művészre. Tartsanak velünk!

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 321 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Bozsik József, az első igazi középpályás

Az Aranycsapat egyik meghatározó játékosa, az első százszoros válogatott magyar labdarúgó egész életében ugyanabban a klubban játszott, csak a klub neve változott többször is.

Múlt századi divat. Emlékeznek?

A divat állítólag ismétli magát. Valóban vannak visszatérő elemek, anyagok, szabásvonalak, amelyek időről időre fölbukkannak. Heti összeállításunkkal több évtizedet ölelünk föl kedvezve azoknak a hölgyeknek és uraknak, akik szívesen idéznék föl, milyen volt a divat a XX. században.

Gedó György 75 esztendős

SKICC című rovatunkban ezentúl a Nemzeti Archívum legrégebbi gyűjteményi egysége, a Sajtóarchívum anyagait olvashatják sok-sok érdekességgel. Ezúttal Gedó György ökölvívót mutatjuk be.

A magyar animáció mesterei - kvíz

A köztévé csatornái a következő napokban a magyar animáció – vagy ahogyan az érdeklődők többsége még ma is szívesebben nevezi: a rajzfilm – immáron klasszikusnak mondható alkotásait sugározza. Az apropó a műfaj egyik hazai mestere, Jankovics Marcell születésének 80. évfordulója, illetve az animáció világnapja.