Ki mit tud a rejtvényekről?

2007-ben a Füles című szórakoztató rejtvénymagazin megjelenésének 50. évfordulóján a magyar rejtvényfejtők napjává nyilvánították február 3-át. Ez alkalomból egy szórakoztató kvízt állítottunk össze Önöknek. Teszteljék, mennyire ismerik a rejtvények világát!

Kvíz

2021.02.03 | olvasási idő: kb. 2 perc


Borítókép: Mátraszentimre, 1950. december 1. Vendégek olvasnak, keresztrejtvényt fejtenek, pihennek a társalgóban, a galyatetői üdülőben. MTI Fotó: Ritter, tulajdonos: MTI Zrt. Fotóarchívum, azonosító: MTI-FOTO-767398

További cikkek:

Forradalmi arcélek

Nemzeti ünnepünkön a Fotótárból olyan ismeretlen ismerősök fotóit gyűjtöttük csokorba, akik részt vettek az 1956. évi forradalmi események sűrűjében. Emlékezzünk együtt!

Huszka Jenő, aki megdöntötte a bécsi operett kizárólagos uralmát

Száznegyvenöt esztendeje, 1875. április 24-én született Szegeden Huszka Jenő zeneszerző, aki világhírűvé tette a magyar operettet. Neki köszönhető, hogy a rajongók Bécs mellett Budapestet emlegetik leggyakrabban a műfajjal kapcsolatban.

A Pesti Vigadó története dióhéjban

1980. március 12-én nyitotta meg újra kapuit a II. világháborúban szétlőtt Pesti Vigadó. A magyar romantikus stílus kiemelkedő épületét, Feszl Frigyes alkotását eredetileg 1865-ben adták át a nagyközönségnek.

Képzett kutyusok

Áprilisban az emberek életét megkönnyítő vagy épp megmentő vakvezető, rohamjelző, terápiás, mentő-, kutató, rendőr- vagy mozgássérülteket segítő kutyákról emlékezünk meg.