Concerto Budapest online műsorai

Az MTVA és a Concerto Budapest szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a zenekar felvételei.

2020.03.29 | olvasási idő: kb. 5 perc


A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű műsorszerkesztésével elkötelezetten képviseli a progresszív és sokszínű, egyedülálló repertoárt, mely a közkedvelt mesterművektől a legújabb, 21. századi kortárs darabokig terjed. Visszatérő vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Boris Berezovsky, Jevgenyij Koroljov, Isabelle Faust vagy Heinz Holliger. A klasszikus művekből álló repertoárt kortárs zeneművek, gyermek- és ifjúsági programok, nyaranta szabadtéri fellépések teszik még színesebbé. A zenekar az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott. A Concerto Budapest művészeti igazgatója 2007 óta a több mint 70 nemzetközi díjjal kitüntetett, érdemes művész, Keller András, a Keller Quartet alapítója. A lejátszáshoz javasoljuk a Chrome böngésző használatát, valamint mobilról az összes zenemű a háttérből is hallgatható. Vannak olyan böngészők (Firefox, Safari) amelyek néma-üzemben indítják el a hanganyagot. Ez böngésző sajátosság.

Online programfüzet

Várjon és Keller: A Concerto Budapest évadnyitó hangversenye -Zeneakadémia, 2017. szeptember 24.
Boris Berezovsky és a Concerto Budapest - Zeneakadémia, 2017. október 15.
Beethoven hegedűverseny Antje Weithaasszal - Zeneakadémia, 2017. november 30.
Mélyvonós mesterek: Zimmermann / Várdai / Héja - Müpa, 2017. december 7.
Karácsonyi Bach-koncert világsztárokkal - Zeneakadémia, 2017. december 17.
Perényi 70 - Zeneakadémia, 2018. január 6.
Látomások éjszakája Angela Hewitt-tal - Müpa, 2018. február 18.
Bogányi, Engegård és a Concerto Budapest - Müpa, 2019. január 26.
A teremtés - Zeneakadémia, 2019. február 16.
Andrej Korobejnyikov és a Concerto Budapest - Müpa 2019. március 27.
Évadnyitó koncert Fejérvári Zoltánnal: Bartók / Dohnányi / Berlioz - Zeneakadémia 2019. szeptember 26.
További online hallgatható koncertfelvételek itt , itt

Kapcsolódó cikkek:

MÁV Szimfonikus Zenekar online elérhető műsorai

Az MTVA és a MÁV Szimfonikus Zenekar szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a zenekar felvételei.

További cikkek:

„Minden a fejen, a kézen, meg a bátorságon múlik”

Tíz éven keresztül csak Kamuthyak nyertek magyar bajnokságot tőrvívásban. Dr. Kamuthy Jenő hatszoros, öccse, László pedig négyszeres magyar bajnok volt.

A Hotel Forum és a modern Budapest születése

A pesti Duna-korzó új életre kelt az 1980-as években. Ennek fontos momentuma volt a Hotel Forum 1981. november 28-i - ma 40 éves - megnyitása.

„ A gömb szeretete a tökéletességre való törekvés.”

Ez a ma 95 esztendős Békés Itala Kossuth és Jászai Mari-díjas színésznő hitvallása, aki sokoldalú színpadi és filmes szerepeivel, írásaival igazolja is.

Becsöngetni tilos, a kutya ugat, a gazda harap!

Ez a felirat díszelgett egyik legnagyobb színészünk ajtaján, aki kétszer is megjárta a börtönt; szívesen zongorázott négykezest legjobb barátjával, Tolnay Klárival; és akit sosem hagyott el a hite és a humora. 95 éve született Mensáros László.