Gépjárművek a rendszerváltás előtt

Negyven-ötven esztendeje – ha akarta, ha nem – mindenki jól ismerte az autótípusokat. Az ok egyszerű: kevés volt belőlük.

Kvíz

2021.06.23 | olvasási idő: kb. 3 perc


Idősebb olvasóinknak gyerekjáték lesz megválaszolni a kérdéseket, minden egyes gépkocsitípus számos régi történetet idéz majd fel bennük. A fiataloknak viszont nehezebb lesz kiválasztaniuk a helyes válaszokat, mert az elmúlt több mint harminc esztendőben az ország gépkocsiállománya lecserélődött. Három lehetséges válasz közül kell kiválasztania a megfelelőt.

Borítókép: Budapest, 1966. december 23. Trabant gépkocsik szakszervize. Tulajdonos: MTVA Fotóarchívum. Készítette: Urbán Nándor. Azonosító: MTI-FOTO-C_BAN19661223025

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 300 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.

További cikkek:

Évtizedek a nézők otthonában

Immár 29 éve, hogy Tamási Eszter, a valaha élt egyik legnépszerűbb bemondónő nincs köztünk. Rá és más népszerű tévés személyiségekre emlékezünk. (Videóval!)

„Meghalni nem könnyű. Nem élni könnyebb.”

110 éve született Weöres Sándor, költőzseni, a nyelvi lelemények mestere.

A lelkiismeretes humorista esete a magyar humor napjával

„Nevetés. Az egyetlen dolog a világon, ami nem nevetséges.” Karinthy Frigyes

Rab Zsuzsa – a fordítás és költészet keskeny mezsgyéjén

A kétszeres József Attila-díjas költőnő fordításai árnyékot vetettek saját költészetére. „Rejtve és láthatatlanul” című versében így vallott erről: „Jártam a földön keresztül-kasul, / mások hangján szólaltam, száz alakban.”