Gépjárművek a rendszerváltás előtt

Negyven-ötven esztendeje – ha akarta, ha nem – mindenki jól ismerte az autótípusokat. Az ok egyszerű: kevés volt belőlük.

Kvíz

2021.06.23 | olvasási idő: kb. 3 perc


Idősebb olvasóinknak gyerekjáték lesz megválaszolni a kérdéseket, minden egyes gépkocsitípus számos régi történetet idéz majd fel bennük. A fiataloknak viszont nehezebb lesz kiválasztaniuk a helyes válaszokat, mert az elmúlt több mint harminc esztendőben az ország gépkocsiállománya lecserélődött. Három lehetséges válasz közül kell kiválasztania a megfelelőt.

Borítókép: Budapest, 1966. december 23. Trabant gépkocsik szakszervize. Tulajdonos: MTVA Fotóarchívum. Készítette: Urbán Nándor. Azonosító: MTI-FOTO-C_BAN19661223025

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 300 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.

További cikkek:

Ünnepeljék velünk Galambos Erzsi születésnapját!

Kisgyermekként szinte a színházban "élt", így aztán nem csoda, hogy pályafutása mesés lett. E mesés pályafutás legfontosabb állomásait idézzük fel, és persze bemutatjuk, mely műsorokkal köszöntjük a művésznőt a december 5-én tartandó születésnapja alkalmából.

125 éves lenne a szombathelyi villamos

Hetvenhét évig csilingelt, zörgött, zakatolt – ma már csak emlék.

Ezredévi kiállítás és a kontinens első földalatti vasútja

1896. május 2-án nyílt meg Budapesten a magyar honfoglalás ezeréves évfordulójának megünneplésére a millenniumi kiállítás, és ugyanezen a napon indult meg a rendszeres forgalom Európa (London után) második és a kontinens első földalatti vasútján.

Ludwig Múzeum

1996-ban e napon nyitotta meg kapuit a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum