Gépjárművek a rendszerváltás előtt

Negyven-ötven esztendeje – ha akarta, ha nem – mindenki jól ismerte az autótípusokat. Az ok egyszerű: kevés volt belőlük.

Kvíz

2021.06.23 | olvasási idő: kb. 3 perc


Idősebb olvasóinknak gyerekjáték lesz megválaszolni a kérdéseket, minden egyes gépkocsitípus számos régi történetet idéz majd fel bennük. A fiataloknak viszont nehezebb lesz kiválasztaniuk a helyes válaszokat, mert az elmúlt több mint harminc esztendőben az ország gépkocsiállománya lecserélődött. Három lehetséges válasz közül kell kiválasztania a megfelelőt.

Borítókép: Budapest, 1966. december 23. Trabant gépkocsik szakszervize. Tulajdonos: MTVA Fotóarchívum. Készítette: Urbán Nándor. Azonosító: MTI-FOTO-C_BAN19661223025

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 300 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.

További cikkek:

Makovecz Imre, a magyar organikus építészeti iskola megteremtője

Minden alkotásával arról vallott, hogy az épületek különös lények. Házainak arca, szeme van. „Kezdettől azt az egy épületet szerettem volna megépíteni, amely az emberiség kezdete előtt már állt” – mondta el egy alkalommal.

Kilátó a város felett

A székesfőváros legmagasabb pontján, a Budai-hegységbe tartozó János-hegy 529 méter magas csúcsán 110 évvel ezelőtt, 1910. szeptember 8-án avatták fel az Erzsébet-kilátót.

„Két munka között alig létezem.”

Ma lenne 70 éves Szakácsi Sándor

A 90 éves magyar hangosfilm… és ami mögötte van

Száll a Körhinta, felberreg a Meseautó, és Kabos Gyula hagymát csak hagymával hajlandó enni az örökzöld Hyppolit, a lakáj című filmben. Legendás pillanatok és alakítások fűződnek a 90 éve „beszélő” 120 éves magyar filmgyártáshoz. De mi van a csillogó felszín mögött?