Töltsék velünk az ünnepeket!

Az m3.hu kihagyhatatlan karácsonyi „menüvel” járul hozzá a meghitt ünnepekhez. Évtizedek óta nem látott értékes műsorokat ajánlunk nézőink figyelmébe, amelyekkel az év utolsó 2 hetét szórakoztató társaságban, legnagyobb művészeinkkel tölthetik.

Házon belül

2021.12.23 | olvasási idő: kb. 2 perc


December 24-én az Irodalmi képeskönyvben Dickens karácsonyi énekének története elevenedik meg Pécsi Sándor főszereplésével. A harácsoló, kapzsi vénember megjavulásának története igazi karácsony esti kikapcsolódás. 

Dickens Karácsonyi énekének történetében Pécsi Sándor és Rajz János

December 25-én este a Betlehemi csillag üzenetében a gyönyörű dalokból, versekből összeálló történettel hozunk meghitt, ünnepi hangulatot az m3.hu.ra. Késő este a Karácsonyi vőlegény című tévéfilmben azért izgulhatnak, hogy a szenteste kipattanó családi botrányt hogyan sikerül rendezni. A tét, hogy a 18 éves lány és választottja elnyerik-e a gyárigazgató papa áldását házasságukra. Kiváló szereposztás, garantált kikapcsolódás karácsony este.

A Karácsonyi vőlegény című tévéjátékban Tordy Gézáé az egyik főszerep.

December 26-án délután a Boldog ünnepet, világ! - Karácsony című műsorral szeretnénk kellemes perceket okozni, a népszerű karácsonyi slágereket híres színészek, énekesek tolmácsolásában láthatják-hallhatják nézőink. Este a Jókai Mór elbeszéléséből készült Melyiket a kilenc közül? című megható tévéfilm ígér  remek kikapcsolódást, melyből egy özvegy csizmadiamester és kilenc gyermekének történetét ismerhetik meg. 

A Boldog ünnepet, világ! című zenés műsorban Varga Miklós énekel

December 31-én, szilveszterkor semmiképp sem maradhat el a jó kedvet és könnyed óévbúcsúztatást garantáló szórakoztatás. A Latyi - Egy komikus emlékezete című műsor Latabár Kálmán pályájának számos emlékezetes pillanatát eleveníti fel színházi és filmszerepein keresztül. A Valaki a Bal négyes páholyból című műsor segítségével Rátonyi Róbertre emlékezünk, majd a Kedvenceink újra bohózataiban Mikó Istváné a főszerep, aki vidám jeleneteket gyűjtött össze az Önök szórakoztatására. Az óév utolsó pillanatait az 1983-as Rádióaktív BÚÉK című, paradés szereposztású tévéfilmmel tesszük emlékezetessé. A Hacacáré - Szilveszteri nosztalgiák című showműsorban kabaréjeleneteket és régi slágereket láthatnak nézőik többek között Básti Juli, Bessenyei Ferenc, Hernádi Judit, Kozák András, Sinkó László, Törőcsik Mari és Voith Ági közreműködésével.

Básti Juli és Törőcsik Mari csodálatos párosa a Hacacáréban

A megérdemelt év végi pihenés pillanatait töltsék az m3.hu-val, és fedezzék fel az archivum.mtva.hu további kínálatát is. Minden kedves nézőnknek kellemes pihenést, áldott ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk, tartsanak velünk 2022-ben is! 

Borítókép: Budapest, 1985. december 22. Karácsonyi kirakatot néző vásárló. Készítette: Farkas Tamás Tulajdonos: MTVA Sajtó- és Fotóarchívum Azonosító: MTI-FOTO-S__FA19851222005

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 310 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Minden, ami foci – ingyenes futballtörténeti kiállítást nyitott a Nemzeti Fotótár

Ingyenesen látogatható az MTI Nemzeti Fotótár labdarúgástörténeti kiállítása, amely a magyar labdarúgás emlékezetes pillanatait dolgozza fel a legendás Aranycsapattól napjainkig. A szabadtéri kiállítás hét nagyvárosban: Esztergomban, Győrben, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Kaposváron, Debrecenben és Budapesten tekinthető meg a labdarúgó Eb ideje alatt.

Tengerre, magyar!

Számos hajójával a 80-as évek végéig szelte a tengereket a magyar kereskedelmi flotta. A Duna-tengerjárók új osztálya a Hazámmal indult útjára.

Csukás István, aki megalkotta Süsü sárkányt, Mirr-Murrt, Pom Pomot, Gombóc Artúrt és társaikat

A Kossuth-, József Attila- és Prima Primissima díjas költő, író, a nemzet művésze április 2-án lenne 85 éves.

„Ha egy dolog humoros, keresd benne az elrejtett igazságot!”

70 évvel a halála után is töretlenül népszerű, Shakespeare után a leggyakrabban játszott szerző G.B.Shaw. De nemcsak darabjairól volt híres: ő volt az egyik első vegetáriánus, meggyőződéses pacifista, és csak hosszas vonakodás után volt hajlandó átvenni irodalmi Nobel-díját.