Ön mennyit tud Bartók Béláról?

Bartók Béla, a XX. század egyik legnagyobb zeneszerzője, zongoraművész, zenepedagógus és népzenekutató 140 esztendővel ezelőtt, 1881. március 25-én született.

2021.03.25 | olvasási idő: kb. 4 perc


A világhírű mesterrel kapcsolatban játékra invitáljuk Önöket. Tegyék próbára magukat, hogy mennyire ismerik Bartók Béla életét és munkásságát. Aki elolvasta kapcsolódó cikkünket, az biztosan könnyen megbirkózik a kérdésekkel. 

 

Borítókép: A Magyar Tudományos Akadémia Bartók Archívumában található eredeti, Bartók Béla feljegyzéseivel ellátott kotta. MTI Fotó: Lajos György, azonosító: MTI-FOTO-855091

További cikkek:

Örvendetes állománygyarapodás

Néhány napja olvashatók az (MTVA archívumának honlapján)[https://archivum.mtva.hu/] a Rádióélet 1931. évi lapszámai. A színvonalas műsorújságban (1929–1944) megtalálható volt minden, ami csak felkelthette az olvasók érdeklődését.

Budapesti oroszlánok – fejtörő

Budapesti sétára hívjuk Önöket. Oroszlánvadászatra indulunk, lőfegyver mégsem szükséges, a nagyvadak becserkészéséhez most az agytorna is elegendő.

Húsvét – a kereszténység legnagyobb ünnepe

A keresztény egyházak tanítása szerint húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, a legnagyobb keresztény ünnep. Húsvétkor a keresztény világ azt ünnepli, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, s ezzel megváltotta és üdvösségre, örök életre vezette őket.

Rablóból lesz a legjobb pandúr?

Sisa Pista, az utolsó nógrádi betyár élettörténetének rendhagyó happy endje