Az elefántok világnapja

A ma élő legnagyobb szárazföldi állatokért szinte mindenki rajong. Tíz évvel ezelőtt azért indult útjára a címadó kezdeményezés, hogy felhívja a figyelmet az illegális elefántcsont-kereskedelem miatt a kipusztulás szélére került afrikai és ázsiai elefántpopuláció megmentésére. Alábbi lapozgatós képgalériánk róluk szól.

Kultúrsnack

2022.08.12 | olvasási idő: kb. 2 perc


Információk a lapozgató galériában található képekről: 

Borítókép: Látogatók csemegével etetik az elefántot a Budapest Főváros Állat- és Növénykertjében. MTI Fotó: Pálfai Gábor, Tulajdonos: MTVA Sajtó- és Fotóarchívum,
Azonosító: MTI-FOTO-F__PG19630917007

  1. Elefánt sétál az utcán a cirkusz felé, egy úttesten parkoló Volskwagen gépkocsi mellett. (MTI Fotó: Tormai Andor)
  2. Látogatók csemegével etetik az elefántot a Budapest Főváros Állat- és Növénykertjében. (MTI Fotó: Pálfai Gábor)
  3. Az elefánt-mama két mázsás kicsinyével a budapesti állatkertben. (MTI Fotó: Patkó Klári)
  4. Cirkuszi elefántot etet a fülkéjében posztoló rendőr a VI. Világifjúsági Találkozó ideje alatt. (MTI Fotó: Vigovszki Ferenc)
  5. Szultán, az elefánt fagyalaltot kér a fagylaltárustól a Fővárosi Állat- és Növénykerben. (MTI Fotó: Mikó László)
  6. A koppenhágai Benneweis cirkusz burmai születésű Jumbó nevű kiselefántja 2. születésnapja alkalmából a cirkusz igazgatójával felkresi a Rákóczi úti Verseny áruházat. (MTI Fotó: Bojár Sándor)
  7. Vizzel csalogatják új lakhelyére a 45 mázsás Szonját, a 16 éves nőstényelefántot a Budapest Főváros Állat- és Növénykertjében, (MTI Fotó: Percze Lajos)
  8. Elefántot és tevét kísérnek a szállítók a cirkusz felé. (MTI Fotó: Tormai Andor)
  9. Ismerkedés az elefánttal a Fővárosi Nagycirkuszban. (Magyar Fotó: Kotnyek Antal
  10. Gyerekek játszanak az alumíniumból öntött Kiselefánt című szobornál, Miró Eszter alkotásánál. (MTI Fotó: Fényes Tamás)

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 317 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Molnárinasból színészlegenda

„Ő nem olyan valaki volt, akit meg lehettet ismerni, nem engedett közel magához senkit, nem árult el magából semmit, csak a színészetét. Ő csak a színházban volt otthon. A színpadon, a szerepeiben”- nyilatkozta róla Mensáros László.

Hetven rózsaszál

Születésnapján köszöntjük Csongrádi Kata színész- és énekesnőt, aki színpadi művek szerzője, számos filmben szerepelt és több lemeze is megjelent.

Gedó György 75 esztendős

SKICC című rovatunkban ezentúl a Nemzeti Archívum legrégebbi gyűjteményi egysége, a Sajtóarchívum anyagait olvashatják sok-sok érdekességgel. Ezúttal Gedó György ökölvívót mutatjuk be.

Rablóból lesz a legjobb pandúr?

Sisa Pista, az utolsó nógrádi betyár élettörténetének rendhagyó happy endje