60 éves lenne a nők kedvence

A ’80-as évek szívtiprója különleges, rekedtes énekhangjával hódított. A lányok szinte üldözték a szerelmükkel, a nevét sikították, amikor meglátták a színpadon.

Karakter

2022.05.29 | olvasási idő: kb. 1 perc


1962. május 29-én született Dunaújvárosban Jeszenszky Béla Tibor, művésznevén Flipper Öcsi. Gyerekkorától zenélt, dobolni és csellózni tanult, mégis fizikusnak készült, miután felvették az ELTE-re. A zene szeretete azonban nem hagyta nyugodni, és Szikora Róbert kiválása után 1982-ben csatlakozott a Hungária együtteshez. Miután a zenekar feloszlott, a Dolly Roll zenész-énekesként olyan slágereket énekelt, mint a Ciao Marina, az Arrivederci Amore, a Gina, a bestia vagy a Bossanova senorita. Négy évvel később zenésztársával, Kisszabó Gáborral saját zenekart alapítottak Step néven. 

Öcsinek három szólólemeze jelent meg régi és új slágerekkel. Féltestvére, Marót Viki a Nova Kultúr Zenekar énekesnője. Rajongójától született fia, Tamás csak felnőttként tudta meg, hogy a dalszerző az édesapja, sohasem találkoztak.

A Dolly Roll énekeseként (MTI fotó: Pintér Márta)

A mindig elegáns, lehengerlő stílusú énekes úriemberként bánt a nőkkel, házassága széthullása után a magánéletét azonban mégsem tudta rendbe rakni. Hiába imádott énekelni és szórakoztatni, önpusztító élete tragikus véget ért. 46 évesen, 2008-ban hunyt el.

BORÍTÓKÉP: A Step együttes frontembereként MTI fotó: Antall Péter, Tulajdonos: MTI Zrt. Fotóarchívum, Azonosító: MTI-FOTO-CTONI19871210007

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 315 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

A színházi macska búcsúzik

Elment Haumann Péter, az egyik legnagyobb hazai közönség-kedvenc, aki összetéveszthetetlen alakításaival és szinkronjaival örökre beírta magát a magyar színház- és filmtörténelembe.

Akiben a Kaláka és a Beatles együtt él: Mikó István, az örökifjú komédiás

A Jászai Mari-díjas színész, zenész, rendező, volt színházigazgató immáron hetvenéves, de ma is játszik, bolondozik, énekel és rendez. (Videóval!)

Molnárinasból színészlegenda

„Ő nem olyan valaki volt, akit meg lehettet ismerni, nem engedett közel magához senkit, nem árult el magából semmit, csak a színészetét. Ő csak a színházban volt otthon. A színpadon, a szerepeiben”- nyilatkozta róla Mensáros László.

Legyen a Nemzeti Fotótár közösségi szerkesztője!

Új funkcióval bővült szolgáltatásaink sora, amelynek biztosan sokan fognak örülni. Mostantól bárki lehet Fotótárunk közösségi szerkesztője, tartsanak velünk a több mint 275 ezer kép birodalmába!