Gyakornokokat várunk az MTVA Archívumba!

Utolsó éves bölcsész vagy és érdekel a média világa, vagy ismersz olyat, akit igen? Az MTVA Archívuma (fotós, sajtó és mozgóképes részlegek) gyakornoki képzést hirdet, melynek végén a legjobbak állást is kaphatnak!

Házon belül

2021.05.28 | olvasási idő: kb. 2 perc


Szeretnéd látni, hogyan működik a Fotóarchívum, vagy az MTVA Filmarchívuma? Vagy hogy hogyan lehet profin kutatni az MTVA archív anyagai között, vagy archív adást szerkeszteni?

JELENTKEZZ ARCHÍVMUI KÉPZÉSI PROGRAMUNKBA ÉS TANULD A SZAKMÁT A GYAKORLATBAN!

Olyan fiatalokat keresünk, akik érdeklődnek az archívumi terület munkafolyamatai iránt és szeretnék a gyakorlatban elsajátítani a szakmát. A képzés során a diákok lépésről lépésre megismerkednek az archív kutatások rejtelmeivel, az archív adásszerkesztés, az archív hírszerkesztés és a film- és videorestaurálás folyamataival.

A program három hónapon keresztül, havi megújuló rendszerben intenzív gyakorlatot biztosít a résztvevők számára. A programban résztvevők ösztöndíjban részesülnek, a legjobbak akár munkaszerződést is kaphatnak a program végén!

Az ideális jelölt:

bölcsész képzés utolsó éves hallgatója

  • legalább középfokú nyelvvizsgával rendelkezik
  • jól tud csapatban dolgozni
  • a gyakorlatban, profi szakemberektől szeretné megtanulni az archívumi folyamatokhoz szükséges ismereteket


A jelentkezés feltétele:

  • sikeres szóbeli felvételi

A jelentkezéshez szükséges:

  • önéletrajz kapcsolattartási adatokkal,
  • motivációs levél

A programmal kapcsolatos további információkért keress bennünket az alábbi elérhetőségeken: 

Apró Georgina
ügyvezető

Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány
1037 Budapest, Kunigunda útja 64.

Mobil: +36 30 195 4214
apro.georgina@mtva.hu

www.media-akademia.hu

További cikkek:

Ki mit tud a rejtvényekről?

2007-ben a Füles című szórakoztató rejtvénymagazin megjelenésének 50. évfordulóján a magyar rejtvényfejtők napjává nyilvánították február 3-át. Ez alkalomból egy szórakoztató kvízt állítottunk össze Önöknek. Teszteljék, mennyire ismerik a rejtvények világát!

Megfiatalítjuk az archívumot!

Persze csak formailag, hiszen büszkék vagyunk a sok-sok régi tartalomra. A technológiai fejlődés azonban új szemléletet kíván. Most bemutatjuk azt, aki az új lendületet hozza: Répászky Lipót, az Archívumi osztály vezetője.

"Zene nélkül...."

Ki ne tudná folytatni a közismert dal szövegét, ami a legendás sorsú, fantasztikus tehetségű Máté Péter nevéhez és hangjához kapcsolódik. Ma lenne 75 éves, rá emlékezünk.

Kirándulás a késő barokk építészet történetébe