Játsszanak velünk a színházi világnapon!

1961 óta március 27-én ünnepeljük a színházi világnapot. Büszkén a magyar színjátszás gazdag hagyományaira és a magyar színművészet kiemelkedő alakjaira, ez alkalommal közös játékos ünneplésre invitáljuk Önöket.

Kvíz

2021.03.27 | olvasási idő: kb. 2 perc


A színházi világnap alkalmából szórakoztató kvízt hoztunk Önöknek, amellyel bárki próbára teheti magát, mennyit tud a leghíresebb magyar színészek szerepeiről vagy éppen magánéletéről. Aki kevésbé járatos a témában, az is bátran elkezdheti, ígérjük, érdekes dolgokat tudhat meg a játék végére. Vágjunk hát bele!

Budapest, 1965. április 7. Járókelők az esti kivilágítású Nemzeti Színház ideiglenes játszóhelye előtt a Nemzeti Színház épületénél, a Nagymező utca 22-24. szám alatt. Azonosító: MTI-FOTO-F__KK19650407043, MTI Fotó: Kovács Gyula

További cikkek:

Lóvasúttal a Kálvin tértől Újpest városkapuig

1866. augusztus 1-jén indult meg a menetrendszerű lóvasútjárat a két város, Pest és Újpest között.

How do you do-do… Magának dúdolom…

Hétévesen fejből zongorázta Bach műveit, a muzsikus zseni a megélhetésért mégis banktisztviselőként volt kénytelen dolgozni, míg be nem futott a zenei pályán, ahol nem volt megállás: forradalmasította az operettet a 130 éve született Ábrahám Pál zeneszerző és karmester.

A Pesti Vigadó története dióhéjban

1980. március 12-én nyitotta meg újra kapuit a II. világháborúban szétlőtt Pesti Vigadó. A magyar romantikus stílus kiemelkedő épületét, Feszl Frigyes alkotását eredetileg 1865-ben adták át a nagyközönségnek.

A Hídember hűsége

Ízig vérig modern emberként – kétségei és hangulati ingadozásai ellenére - , két kézzel szórta jótéteményeit nemzetére a gróf. Széchenyi István a tettek embere volt, s a háttérben egy okos és szép nő szerelme is ösztönözte a „legnagyobb magyart”.