Játsszanak velünk a színházi világnapon!

1961 óta március 27-én ünnepeljük a színházi világnapot. Büszkén a magyar színjátszás gazdag hagyományaira és a magyar színművészet kiemelkedő alakjaira, ez alkalommal közös játékos ünneplésre invitáljuk Önöket.

Kvíz

2021.03.27 | olvasási idő: kb. 2 perc


A színházi világnap alkalmából szórakoztató kvízt hoztunk Önöknek, amellyel bárki próbára teheti magát, mennyit tud a leghíresebb magyar színészek szerepeiről vagy éppen magánéletéről. Aki kevésbé járatos a témában, az is bátran elkezdheti, ígérjük, érdekes dolgokat tudhat meg a játék végére. Vágjunk hát bele!

Budapest, 1965. április 7. Járókelők az esti kivilágítású Nemzeti Színház ideiglenes játszóhelye előtt a Nemzeti Színház épületénél, a Nagymező utca 22-24. szám alatt. Azonosító: MTI-FOTO-F__KK19650407043, MTI Fotó: Kovács Gyula

További cikkek:

Balaton Gőzhajózási Társaság

Széchenyi István elnökletével 1846. április 5-én Pesten megalakult a Balaton Gőzhajózási Társaság, és szeptember 21-én Balatonfüreden már vízre is bocsátották az első balatoni gőzhajót.

Sopron – a leghűségesebb város

Sopron és környékének lakói az 1921. december 14-én tartott népszavazáson kinyilvánították, hogy Magyarország polgárai akarnak maradni. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor a trianoni békeszerződést módosították.

Beomló alagút, eltűnt szerelvények

Omlások nehezítették az 1976. december 31-én átadott észak–déli metrószakasz építését a Nagyvárad és a Deák tér között. Ezen a vonalon fel- és eltűntek egyéb dolgok is.

Magyar siker a Wall Streeten

730 forint volt a belépő ára…