„Mi nem akartunk felnőni…”

Állította a Markos-Nádas-Boncz trióról a ma 60 éves Nádas György, aki 56 éve van a pályán, első fellépésekor ugyanis mindössze négyéves volt. Az előadott dalt édesapja, Nádas Gábor zeneszerző írta, meg is mutatjuk!

Karakter

2022.04.30 | olvasási idő: kb. 2 perc


Nádas György édesapja slágerét énekli

Nádas György hídépítő mérnöknek készült, de mikor ráeszmélt, hogy ahhoz elengedhetetlen a matematika alapos ismerete, inkább a színművészeti főiskolára felvételizett. A második rostán azonban kiesett, később mégis a színpadon szórakoztathatta a közönséget.

Markos György és Nádas György (MTI Fotó: Wéber Lajos)

Elhíresült párosuk Markos Györggyel már mondhatni második generációs Markos-Nádas duó, ugyanis mindkettőjük édesapja, Alfonzo és a már említett Nádas Gábor is kiváló humorérzékkel rendelkezett. Az ifjabb generáció kezdetben a Woods nevű rockzenekarban zenélt együtt. Egy buszos utazáson kezdtek „ártatlan” humorizálásba, majd 1982-ben a Humorfesztiválon már első helyezést értek el.

Rádió Kabarészínház műsorának felvételén (MTI Fotó: Hámor Szabolcs)

A duó később Boncz Gézával trióvá egészült ki. Ahogyan Nádas György fogalmazott: „Boncz Géza olyan volt kettőnk között, mint a kovász, amitől érik a kenyér”. Rádiós és televíziós fellépéseikkel milliós rajongótábort szereztek maguknak. Ahogy Hofi Géza nélkül, úgy Markos-Nádas-Boncz nélkül is elképzelhetetlen volt egy szilveszteri műsor. 

Borítókép: Készül a szilveszteri rádiókabaré MTI Fotó. Készítette: Hámor Szabolcs

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 315 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Igazi férfiak és igazi nők

140 éve született egyik legnagyobb és legnépszerűbb írónk, Móricz Zsigmond. Epikája számos későbbi népszerű filmhez nyújtott remek alapot, amelyek a mai közönség számára is tartogatnak mondanivalót és értéket. Ilyen a Rózsa Sándorról szóló regényből készült film és neki köszönhetjük a Míg tart a szerelmet is. Persze nem csak Móricz műveit hoztuk a hétre. Középpontban a férfiak és a nők kapcsolata remek színészekkel és sziporkázó alakításaikkal, természetesen szórakoztató formában.

Az állatkerti útmutatótól Homéroszig

Az ő remek fordításában ismerjük szinte az összes ókori klasszikust, közte az Odüsszeiát és az Iliászt. A neves Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, műfordító 105 éve született.

„Két munka között alig létezem.”

Ma lenne 70 éves Szakácsi Sándor

Lechner Ödön – a magyar építészeti szecesszió megteremtője

Sajátos nemzeti stílus kialakításán fáradozott, a magyar mellett keleti, főleg indiai népművészeti motívumokat alkalmazott, a korszerű építészeti törekvések európai rangú képviselője volt.