A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar online műsorai

Az MTVA, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar felvételei.

2020.04.01 | olvasási idő: kb. 5 perc


A Purcell Kórust és Orfeo Zenekart Vashegyi György, a régizene kiváló hazai ismerője és autentikus előadója hívta életre 1990-91-ben. Repertoárjuk alapját a Gesualdótól Mendelssohnig terjedő időszak szerzeményei adják. Állandó részvevői a Fertőd-Eszterházán rendezett fesztiváloknak és egyéb jelentős komolyzenei rendezvényeknek országszerte, továbbá számos meghívásnak tesznek eleget Európában. Rendszeresen együttműködnek neves hazai és külföldi zenekarokkal. 2014 óta a Versailles-i Barokk Zenei Központtal szoros együttműködésben a francia barokk különlegességeket mutatnak be és jelentek meg a nemzetközi szakmai sajtó elismerésével. A lejátszáshoz javasoljuk a Chrome böngésző használatát, valamint mobilról az összes zenemű a háttérből is hallgatható. Vannak olyan böngészők (Firefox, Safari) amelyek néma-üzemben indítják el a hanganyagot. Ez böngésző sajátosság.

Online műsorfüzet

G. Fr. Händel concertók
G. Fr. Händel: Messiás
G. Ph. Telemann: Der Tod Jesu
L. van Beethoven: C-dúr mise
L. van Beethoven: 4. B-dúr szimfónia Op. 60 és 4. G-dúr zongoraverseny Op. 58
Magyar és német barokk lutheránus egyházi zene 1690 körül - STRATTNER és BUXTEHUDE
  • G. Chr. STRATTNER: Aus der Tiefe rufe ich Herr, zu dir
  • D. BUXTEHUDE: Das neugeborne Kindelein BuxWV 13 és Befiehl dem Engel daβ er komm BuxWV 10
  • G. Chr. STRATTNER: Sehet doch, ihr Menschenkinder, 1692 
  • D. BUXTEHUDE: Herzlich lieb hab ich Dich, o Herr BuxWV 41
F. Mendelssohn-Bartholdy: Paulus: I-II. rész

Kapcsoljuk a Mátyás templomot
  • A. VIVALDI: g-moll Kyrie RV 587 és D-dúr Gloria RV 589
  • Fr. B. CONTI: Missa Sancti Pauli, 1715

Fotó: Purcell Kórus és Orfeo zenekar, © Raffay Zsófi

Kapcsolódó cikkek:

MÁV Szimfonikus Zenekar online elérhető műsorai

Az MTVA és a MÁV Szimfonikus Zenekar szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a zenekar felvételei.

További cikkek:

35 éve ég és föld között

1988-ban ezen a napon volt a Presser – Sztevanovity – Horváth alkotótrió mesemusicalje, a Padlás ősbemutatója a Vígszínházban.

1956 emlékezete

Különleges képgalériával emlékezünk 1956 hőseire, az egykori események helyszíneit akkor és most megmutatva. Tartsanak velünk!

Az örökifjú Tordai Teri

„Az élet egy nagy színház, ahol vannak első sorok és királyi páholyok. Úgy vélem, kiérdemeltem egy szerény oldalpáholyt, ahonnan nézelődhetem” – nyilatkozta egy alkalommal.

Székely Mihály, a magyar opera kimagasló alakja 120 éve született

A közönség, a pályatársak és a kritikusok egyaránt úgy vélekedtek, hogy Székely Mihály az egyik legnagyobb magyar operaénekes.