Nézzenek velünk Sztankay-filmeket!

Sztankay István idén töltené be 85. életévét. A feledhetetlen színművész és sármőr tiszteletére az m3.hu és a Mozgóképarchívum több filmmel is készül, nézzék csak!

Ünnepek és hétköznapok

2021.02.09 | olvasási idő: kb. 2 perc


Hétfőn a Holtodiglan című filmet tűzzük műsorra, melyben egy szerelmi háromszög résztvevőjeként láthatják viszont Sztankay Istvánt. Felesége (Bánsági Ildikó) megakarja öletni és mindezt a szeretője (Gáspár Sándor) közreműködésével kívánja véghez vinni. Megtörténik azonban az elképzelhetetlen, a két férfi összebarátkozik…

Szerdán a Dunakanyar című tévéjátékban, a rossz kedvét, egy kávéval enyhíteni kívánó férfi beszélgetésbe elegyedik a csinos pultosnővel. A két magányossá váló ember véletlenszerű találkozása révén, két párhuzamos életút rajzolódik ki szép lassan a kávézó falai közt. Karinthy Ferenc írásából Szinetár Miklós rendezésében láthatják Hámori Ildikó és Sztankay István jutalomjátékát.

Szombat este ismét egy címszerepben láthatják Sztankay Istvánt! Topaze-t, a csetlő-botló, de becsületes tanárt kirúgják az iskolából. Az életképtelen fiatalember szélhámosok közé keveredik s idővel maga is azzá válik. A további főszerepekben Moór Marianna és Inke László.

Vasárnap este egy Kaló Flórán történetéből készült tévéjátékot láthatnak Randevú éjfélkor címmel. Két férfi véletlenül egy helyen várja párját egy parkban, eközben szóba elegyednek és kendőzetlenül beszélnek egymásnak életükről, életfelfogásukról, feleségeikről. Olga és Stefánia, váratlanul, együtt közelednek feléjük, mert összetalálkoztak a park bejáratánál, s kiderült, gyerekkori ismerősök. A férjek elbújnak, s kihallgatják a nőket, akik rájuk panaszkodnak egymásnak. Sztankay István mellett Galambos Erzsi, Szemes Mari és Darvas Iván látható.

Tartsanak velünk és válogassanak kedvükre az m3.hu műsorai és a Mozgóképarchívum műsorai közül!

Borítókép:1964. május 11. Sztankay István, a Nemzeti Színház tagja. MTI Fotó: Keleti Éva Azonosító: MTI-FOTO-847218

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 286 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.
További cikkek:

Advent – célegyenesben a karácsonyi készülődés

Vágyakozunk a csend, a meghittség és a szeretetteljes légkör után, szerencsére számos hagyomány, szimbólum segít bennünket az ünnepi készületekben.

Aki sosem fogy ki a jó sztorikból

Kiapadhatatlannak tűnik az a kút, amelyből Fábry Sándor a történeteit meríti. 70. születésnapja alkalmából néhány visszaemlékezését felidézve bemutatjuk az országos ismertségig vezető lépcsőfokokat, tartsanak velünk!

Jankovics Marcellre emlékezünk

Jelekben alkotott – és jelet hagyott. Bebizonyította, hogy a rajzfilm több a gyermeki szórakoztatás műfajánál. Animációjának forrása az álom, a népmesék és az ősi bölcsesség volt.

KVÍZ – A magyar musical napja

1961. január 12-én mutatta be a budapesti Petőfi Színház (ma Thália Színház) az első magyar musicalt: Hubay Miklós, Vas István és Ránki György Egy szerelem három éjszakája című művét. 2012-ben kezdeményezte a Bajor Gizi Színészmúzeum, hogy ennek az eseménynek az évfordulóján ünnepeljük a magyar musical napját. A kérdések a bemutatók időpontjának sorrendjében haladnak!