A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek online műsorai

Az MTVA és Magyar Rádió Művészeti Együttesei szeretnék megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők az MRME felvételei.

2020.03.28 | olvasási idő: kb. 5 perc


A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara (angolul Budapest Symphony Orchestra) 1943-ban Dohnányi Ernő kezdeményezésére nőtt ki a Magyar Rádió Szalonzenekarából. Számtalan bel- és külföldi hangversennyel, valamint szinte a teljes szimfonikus és oratorikus repertoárral, rádió-, TV és CD-felvételeivel vívta ki rangját a nagyzenekarok élmezőnyében. A zenekar repertoárjában emelkedett hangulatú oratóriumestek, operaelőadások, kortárs zene egyaránt megtalálhatók. Hangverseny- és stúdióközvetítések, szabadtéri koncertek, műfajhatárokat felszámoló újítókedv jellemzi a zenekart. Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának állandó karmestere Kovács János, tiszteletbeli örökös főzeneigazgatója Vásáry Tamás.

A lejátszáshoz javasoljuk a Chrome böngésző használatát, valamint mobilról az összes zenemű a háttérből is hallgatható. Vannak olyan böngészők (Firefox, Safari) amelyek néma-üzemben indítják el a hanganyagot. Ez böngésző sajátosság.

Online Program

„Színek, hangulatok…” – Olasz Intézet, (2018. január 19.)
"Új korszak hírnökei" – Bartók, Debussy, R. Strauss Müpa (2018. március 13. )
A párizsi Notre Dame egyházzenéje Mátyás-templom (2018. október 31.)
Barokk válogatás – Bach és Buxtehude művei - Mátyás-templom (2018. november 16.)
Az Évad Koncertje 2018 – Lully és Berlioz művei, MüPa (2018. november 8. )
Barokk válogatás – Bach, Buxtehude és Telemann művei , Mátyás-templom (2018. május 4. )
Respighi, Ravel és Verdi művei Sesto Quatrini vezényletével - Zeneakadémia (2019. április 9.)
Rachmaninov és Berlioz művei - Müpa (2019. május 14.)
Vásáry Tamás / Beethoven / Ránki Fülöp - Zeneakadémia (2019. szeptember 24.)
Vásáry Tamás / Beethoven / Ránki Dezső - Zeneakadémia (2019. október 16. )
Barokk felfedezések Erik Bosgraaffal - Mátyás-templom (2019. november 19.)
Richard Strauss-est Riccardo Frizzával és Rost Andreával - Müpa (2020. január 15. )
További online hallgatható koncertfelvételek itt , itt

Kapcsolódó cikkek:

Concerto Budapest online műsorai

Az MTVA és a Concerto Budapest szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a zenekar felvételei.

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar online műsorai

Az MTVA, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar felvételei.

További cikkek:

Ferrari Violetta üstökösszerű pályafutása

Kilencven esztendeje született Ferrari Violetta Jászai Mari-díjas színésznő, akinek tíz éve volt arra, hogy örökre belopja magát a magyar férfiszívekbe.

Telepódium: kacagjunk együtt!

A Telepódium című műsor évtizedek óta nevetteti a nézőket. Születésének nyomába eredünk, s ehhez kicsit messzebbről kell indulnunk a szórakoztató műfaj felfedezésére. Erre az útra invitáljuk olvasóinkat.

Kockásfülű nyúl, Vackor és a többiek: gyereknapra szeretettel!

Közeledik a gyereknap, e csalóka május utolsó vasárnapja. A megújult M3 egész héten számos műsorral kedveskedik a legkisebbeknek, és talán nem csak nekik.

Búcsúzzunk vidáman 2019-től!

És persze kezdjük ugyanilyen derűsen az új esztendőt. Mutatjuk, mivel készültünk, hogy jó hangulatban teljen az év vége, és ugyanígy közeledjen az újév. Humort minden mennyiségben, és egyéb ikonikus klasszikusokat hozunk, amelyeket mindig szívesen újranézünk, így garantált a kikapcsolódás.